lauantai 22. huhtikuuta 2017

#23 VAUHDIKAS JA MUTAINEN MAASTO

Moikka! Ennen "Linkkaa blogit 2 : blogit" postausta ajattelin kertoa toissa viikon maastoreissusta. Tosiaan tuttuun tapaan oltiin lähössä torstaina tallille. Oltiin vähän aikasemmin tallilla, sillä äidilläni oli jotain kiireitä. Tällä kertaa meillä oli kuvaaja, Tessa mukana. Joten kaikki kuvat (c) Tessa, kiitos paljon kuvista !


Päästiin tallille, ja listaa ei vielä ollut seinällä. Jonkin ajan kulutta saimme tietää, että tänään meiööä on maasto. Joo ihan kivaa sinänsä, mutta Tessa oli mukana joten hän joutui jäämän tallille tunnin ajaksi yksin. Saattin hevoset ja jaettiin ne tälläkeraa itse.


Nanna - Etydi
Janita - Erin
Julia - Jason
Veera - Berry
Sara - Queen

Lähdettiin pihasta iloisin askelin kohti metsää ja maasto retkeä. Aloitettiin ravailu melkeimpä heti kun tallia ei enää näkynyt. Tarkoituksena oli laukata iso jyrkkä mäki ylös mikä yleensä ollaan laukassa menty. Oltiin jo ihan lähdössä kunnes traktori tulee sivusta meitä vastaan. Joten ravasimme mäen ylös. Ravasimme pitkän matkaa suoralle josta nosimme laukan ja laukkasimme pitkään loivia mäkiä ja suoria. Vauhti kiiihyi silloin tällöin ja pompin vain satulassa, muta kivaa oli. Ei mahdollisuuttakaan että olisin noussut satulasta kevyeen istuntaan, muuten olisimme oleet jo pitkän matkaa ohi muista. Ensimmäisen lauka pätkän jälkeen Berry oli vieressäni ja Jason kaukana muista.Käänyttiin ohuelle polulle metsään. Ennen pitkäää huomatiin, että metsä oli jäinen joen käännyimme takaisin ja laukkasimme saman pätkän minkä tulimme sinnepäin. Puolessa välissä Queen innostui ja tuli muista ohi. Vetäjämme pysäytti Caran (hevosen) Queenin eteen jotta se pysähtyisi. Ja jatsoimme taas matkaa laukassa. Pääsimme takaisin jyrkän mäen päälle ja ravasimme sen alas. Käännyimme samaan suuntaan mistä traktori tuli aikaisemmin, Ja ravasimme päätyyn asta ja käännyimme ja ravsimee takaisin mäen alle. Ja kerran kun ei aluksi sitä mäkeä päästy laukkaamaan ylös joten teimme sen nyt. Kiidettiin matalan ja lujaa Etydin kanssa. Se oli kivaa, en muista milloin viimeeksi olen mennyt niin lujaa. Kun käännyimme takaisin alas näin kun Jason oli vasta puolessa välissä Julian kanssa ravaamassa ylös :))


Ravasimme loppu raveja ja laskimme hevoset käyntiin ja kävelimme tallille. Katsoin taakseni missä oli Veera ja Berry. Näin Veeran kasvot jotka olivat aivan kurassa ja minä vain nauroin. Pääsimme kentälle kävelimme heken ja Tessa otti meistä parit kuvat.
Oli erittäin kivaa, kuten sanoin mutaista mutta kivaa. Lujaa päästiin menemään kivoilla hevosilla :))Vielä koko poppoo !

  -  Nanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti